Cinta Halal Ini

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 25, 2012

Ai suka sangat buat trifle :)

Assalamualaikum...

Sabtu lepas tengok rancangan chef cilik dia buat trifle!nampak sedap, baru perasaan lama sangat tak buat trifle, kang skill tak tajam plak..ececeh!ayat....

Betul kata kak shasya ai, bila anak dah membesar dan pandai nak makan itu ini, kita pun suka buat resepi untuk dia, tak la dia bosan makan nasi lauk sup je kan :P

Sama jugak bahan buat cam hari tu, cuma kali ni guna susu segar, nak banding mana sedap :)

Cuma kali ni ai happy sangat sebab, kastrad betul2 menjadi, rupanya2 senang je petua nak ilangkan ketul2 tu, jangan masukkan terus kastard dalam air mengelegak tu, kalau tak ketul pun mesti kena kacau lama, ko bancuh dulu dengan AIR SEJUK, gaul tak sampai seminit cantik tekstur dia (macam masterchef plak ko ni), pastu panaskan susu tu, jgn sampai mendidih pastu tuang dan gaul bersama2 kastard tadi...

~ Suka ai!~

 ~ Kali ni guna swiss roll strawberry, jelly strawberry & buah peach. Hari tu tak letak, sedap letak sebab teringat trifle kak shasya :) ~


~ Rasanya dah kewajipan beli mangkuk kaca macam kak shasya tu memandangkan lepas ni selalu buat trifle :, ok siap bekal haikal ~

Notakaki : Tengah gigih buat bekal untuk si mawar, sekejap je nak naik keje...erm



No comments:

Post a Comment

Tukang Komen :)