Cinta Halal Ini

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 9, 2011

Sharing about Shaklee :)

Assalamualaikum...

Blog dah boleh upload gmbr, baru la rasa syoik sikit :)

Today nak sharing2 pengalaman pakai shaklee ni, boleh jadi panduan maybe untuk ibu2 yang berfikir2 nak mengambil suppliment untuk BF...kita harus berusaha so ni salah satu jalan untuk berusaha, BF bukan semudah 1,2,3 atau sesenang A,B,C...ia memerlukan kesabaran yang sangat tinggi....lagi2 aku ni macam budak baru belajar...yelah anak pertama kan takde experience...

Dah hampir sebulan aku ambik shaklee...dah nak habis so kena repeat order to Kak Alin :)

Aku ambik set B untuk ibu menyusu -
1.30 tablet Vita C
2.30 tablet B Complex
3.60 tablet Alfalfa
4.30 tablet Vitalea

dan aku ambik ini ESP :)


 ~ESP, memberikan kepekatan pada susu ibunda :) ~

Aku ni tgk pada kesesakan masa bekerja la, kadang2 3 kali pump, tapi sekarang 2 kali pump coz banyak kije la plak skrg ni...

Waktu Pump aku selalu: -
1. 730 Pagi
2. 1030 Pagi
3. 330 Petang

Dulu sebelum ambik shaklee boleh dapat around 8oz  sehari sekarang Average kuantiti yang boleh aku dapat depend jugak tapi average boleh dapat 12 - 16 0z sehari, syukur :)


~ Hasil Perahan pagi ni dapat 8 Oz, Alhamdulillah rezeki si alish :)

Kualiti susu plak aku tgk makin pekat dari dulu dan alish kalau BF dalam 10 minit tapi tahan smpi 3 jam jugak la skrg :)

Dulu susu perahan ibu (SPI) mcm kais pagi makan pagi kais petang makan petang..cukup2 untuk stok esok...sekarang siap boleh simpan dalam peti ais  tapi tak lah semeriah orang lain tapi alhamdulillah cukup sangat untuk khalish dan boleh menyusukan harith dalam masa yang sama(aku mcm tak smpi hati bila mak dia nak bagi FM disebabkan dia rasa susu dia tak cukup so aku membenarkan untuk menggunakan susu yang ada dan pernah direct BF kat harith)...alhamdulillah rezeki allah jangan nak lokek2... 




~ Anak2 Mama :) ~

So, dalam tempoh masa sebulan ni aku merasakan shaklee ni sesuai dengan aku dan akan meneruskan menggunakannya :)

Notaki : Ya allah, kau maha kaya lagi maha memberi, aku hambamu yang hanya mampu berusaha, berdoa dan bertawakal....

1 comment:

  1. What do you think. I received a letter from rolex watches. Customs today and they have confiscated breitling replica sale. I will send you a copy of the notice if you want. Rolex uses only top quality materials, especially for its rolex replica sale collections, so you get a fantastic piece of natural replica watches sale that is both legible and useful. One of the appeals of this watch is the accumulation of rare materials in one product, as it combines 18ct white gold, diamonds, and meteorite, all of which are considered precious materials. While the actual rolex replica uk scarcity of these materials can be debated, one of the purposes of integrating these materials together is to enhance the inherent worth of the watch. How can you get it to me. This is the rolex watches store I have ordered and the other rolex replica watches arrived in just a week. This replica watches sale has been sitting in customs for 12 days.

    ReplyDelete

Tukang Komen :)