Cinta Halal Ini

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, June 27, 2013

Cat luar rumah #part 1#

Assalamualaikum...

Lama tak hupdate blog, cite yang ni dolu la :P

Setiap kali nak raya nak cat umah, nak cat umah tunggu nak raya....takde la kami sampai tahap mcm tu, tu mengada2 sangat tapi memandangkan cat luar rumah kami mula luntur dan mula berkulat, suami decide nak cat luar umah, ofcoz la ai happy horey2 je....

Bagi yang extend umah, pastikan kontraktor yang buat rumah tu kering2 kan dulu btl2 binaan tu baru cat kalau tak akan jadi mcm luar rumah kami la....

Ataupun mungkin masa dia cat dia tidak menggunakan cat khusus untuk luar rumah so dia akan cepat menjadi luntur & menjd. berkulat..

Bagi aku la, biarlah cat luar rumah tu tahan paling2 3 tahun, ini baru setahun setengah..haiihhhh:)

Memandangkan cat luar rumah kami sedia ada warna pastel so aku decide nak buat blocking colour :P

Quatation dah dapat dengan kontraktor dan suami luluskan nilai yang diberi, so nanti kontraktor boleh mula buat kerja :)



Notakaki : Continue part 2 :P

1 comment:

  1. For men also have the right to stand out and to be stylish. Today lots of rolex replica uk are targeted at men, no matter which style or on what occasion they'll use it from such as for show, for sport, formal etc. they would always find suitable hublot replica uk to match the different occasion they want to attend. If you are tag heuer replica is not an issue when you want to buy a timepiece then you could always buy one of the designer rolex replica sale but if you only have limited budget in your hand a replica will do the trick. However you have to make sure that when you buy a replica you have to buy it on a reliable dealer that sells quality rolex replica uk. Luxury are not for the wealthy alone, for everyone has the right to have luxurious things they want. Although the original thing may be very expensive and not everyone can afford them ordinary people still have the right to have luxurious thing it's just that they should considered their budget and settle for replica watches uk with a good quality rather than force themselves to buy the original one and end up bankrupt.

    ReplyDelete

Tukang Komen :)