Cinta Halal Ini

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 5, 2017

Ke Korea Kita : Part 2

Assalamualaikum..

Hai,

Masa menulis blog ni, hati masih teringat2 di seoul ^_^

Part 2 ni makin menyeronokkan nak2 pada anak2 kecil kami la kan.

Day 2 kami ke Everland, taman teman yang terbesar di korea. Cukup besar, rasanya tak habis pusing pun kami seharian di situ.

Kos untuk tiket masuk everland bagi dewasa 52,000 won dan kanak2 41,000 won tapi agent kami dapat 30percent diskaun untuk tiket masuk everland ni.

Kami ke everland juga menaiki subway, kali ni agak jauh dan banyak kali bertukar line, subway di korea ni sangat memeningkan kalau silap line silap hari bulan mmg tak jumpa la tempat nak dituju, subway korea ni berlapis2 di bawah tanah (suami ckp jepun pun kalah bab subway ni, korea lagi memeningkan hahahahaha )


 ~ tips semasa di everland, rajin2 la bawak bekal kalau nak ke sana, sbb kat sana akan lama dari pagi sampai ke petang, dan nak cari makanan halal yang berat2 tu payah sikit, kami bawak nasi lemak dan karipap segera ~




~ orang korea ni anti sosial, dalam train macam dalam perpustakaan, kalau yang bising2 dlm train tu sure orang malaysia ^_^ ~ 






 ~ kopi ball ni sedap gile wei, mcm ball2 ni korang leh makan ~


 ~tengok punya la penat tau naik train, berapa kali tukar line korang tahu, nasibla agent kami ni pakar, hahahaha, dia g korea masuk 7 kali trip dengan kami ni, so haruslah diorg pakar dah...Lagi satu orang korea ni paling pantang bab kasut, dia akan mcm marah kalau anak2 duduk kat kerusi dengan kasut, bagi meraka kotor lah, ingat ye hahahahaha ~


 ~ Dah smpi stesen everland, pastu naik bus shuttle dia, bus shuttle dia pun menarik ada gambar binatang ~













~Bunga tulip segar ~


~ tgk map dia pun nak naik pening, besar sgt kawasan dia ~


~ Bagi mak bapak chance hahahahahaha ~






~ Tips : Kat Everland ni ada perkhidmatan sewaan stroller, sewa jelah uolss kalau ada bawak stroller seketul je sbb anak yang lain akan penat sbb kawasan dia besar sgt ~































 ~ paling anak aku teruja safari world ni kot, mcm ko tgk cite zombi tu hahahahaha...naik bus pastu tgk binatang buas tepi2 kau je, memang teruja woi ^_^ ~









~ masa ni ais ada lagi, memang sejuk woiii time ni ~ 










































~ Mainan pun banyak jugak, roller coaster dia mmg ko muntah2 la kalau naik, berpusing2 aku nengok ~



















~ overall everland mmg best, sangat best ~ 


~ kesian melati, smpi menggigil2 bibir ~


~ Makan malam yang ditunggu2, dari everland kami terus ke sini, makan malam octopus di jegidong  ~



~ serius yang ni tak tipu, sedap teramat sedap ~ 




~ octopus fresh woiii ~ 

















~ sana sini penuh gambar artis korea ~ 


~ sebelum balik bilik, kami singgah myeondong street dan kebetulan dah di depan guesthouse kami pun, baru nak servey2 dulu ~



~ cc cream nature republic mmg wajib beli, tgk kat outlet malaysia cecah ratusan, kalau kat sini, hahahahhahaha boleh beli stok 2 tahun woi ~


~ rajin2 tgk harga kat malaysia dulu, buat perbandingan kalau murah baru beli hahahaha ~










~ sawan tanggis aku bile anak dara pun naik sama ^_^ ~ 



~ yang ni latest, baru nak masuk faceshop malaysia ~

Nota kaki : tak yah servey la, memang harga di sini jauh lagi murah sbb mmg produk diorg kan, produk diorg kebanyakkan berasaskan water based, kalau risau nak beli apa  beli produk yang mmg dah jual kat malaysia ni mcm laniege, nature republic, faceshop, etude, tolymoly n etc, kena rajin search ye...k la nanti sambung part 3 ^_^

8 comments:



  1. If you’re going to strap on the same fake watchesevery day, it needs to look good with both your Tuesday suit and your Sunday t-shirt, but you don’t want it to be boring. You don’t have to spend five figures to get a great breitling replica.Theklockor kopior Globemaster ($120) handles all situations effortlessly and is packed with technology like a totally anti-magnetic movement and a more accurate and durable co-axial escapement,you’ll notice the seconds hand seems to tick like on a quartz
    rolex replica, but this rolex replicais because of a special gear-and-spring system inside that gives it the so-called “deadbeat seconds” for more precise timekeeping.As the brand’s iconic omega repliqueindividual product, admirable adroitness and absolute kelly 35cm demonstrates what both central and outside.
    Buy Cheap air max
    online.



    ReplyDelete

  2. If you care about the machine, you will find Louis Vuitton Handbag and Swiss Movement Rolex as much as possible for an object completely virtuosity perfectionist,Valentino handbags is a luxury, the object itself.once you get Datejust Replica Watch in your hands and on your wrists, from just a simple giant chunks of gold, really in what appears to be a block of luxury tension, what is as a piece of precision?Rolex Replica Watch mean, let me think it would be fun.

    ReplyDelete
  3. Month display and adjust the rolex daytona length of the month set by the date display disk in the two pin control. The first pin on the disc is set to fake watches rotate the set wheel. Push a stylus on the lever with a darker cut on the swiss replica watches set wheel to identify a 30-day month to set a long toggle route. In this way, the date of the double conversion the next day through the push rod to be achieved.

    ReplyDelete

  4. شركة المثالية للتنظيف الشركة الرائدة لجميع خدمات التنظيف بالمنطقة الشرقية - خبراء النظافة الشاملة - خبرة 23 عاما تستطيعون من خلال المثالية للتنظيف الحصول علي افضل خدمات التنظيف ومكافحة الحشرات للمنازل والشقق والفلل والمجالس والمفروشات بجميع مدن ومحافظات المنطقة الشرقية بالمملكة العربية السعودية فتقدم شركة المثالية للنظافة كل ما ليديها من امكانيات وخبرات لخدمة عملائها فهي حقا افضل شركة تنظيف بالمملكة وتوفر لعملاها الخدمات بجميع المحافظات فتوفر

    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
    شركة المثالية للتنظيف بالجبيل
    شركة المثالية للتنظيف بالاحساء

    وتستطيعون ايضا الحصول علي تنظيف شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشراتبجودة ودقة مثالية واسعار رخيصة مع شركة تنظيف منازل بالاحساء المتخصصة في خدمة عملائها بالاحساء علي اكمل وجة

    شركة تنظيف منازل بالاحساء
    شركة تنظيف بالاحساء

    شركة المثالية للتنظيف بالاحساء

    تواصلوا معنا لمعرفة اسعار المثالية للتنظيف بالمنطقة الشرقية وخدماتها المتميزة

    ReplyDelete

  5. هل تبحثون عن شركة تنظيف متخصصة ؟ هل تريدون الحصول علي خدمات تنظيف بجودة فائقة واسعار رخيصة ؟ هل تعانون من مشاكل التنظيف ؟ اليكم الحل الامثل الشركة التي تقدم خدمات تنظيف شاملة لجميع اركان المنزل وكل ما يحيط به من والي مع التعقيم والتلميع للجدران والسيراميك وتنظيف وتعقيم المجالس والمفروشات وبارخص الاسعار وهي شركة تنظيف بالقطيف والتي من خلالها انتم دائما في امان فمع افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف تحصلون علي منزل نظيف امن خالي من الحشرات والامراض والاوبئة تسطيعون ايضا الحفاظ علي صحة اطفالكم وتكسبوا منازلكم المنظر الراقي المبهر مع شركة تنظيف منازل بالقطيف فتوفر الشركة جميع خدمات التنظيف التي يبحث عنها اهالي محافظة القطيف وهي تنظيف الشقق والفلل والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجميع انواعها فنولكم

    شركة تنظيف شقق بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف

    شركة تنظيف كنب بالقطيف
    شركة تنظيف خزانات بالقطيف

    شركة المثالية للتنظيف بالقطيف
    المثالية للتنظيف بالقطيف
    شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف

    كما توفر الشركة خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات الالمانية المستوردة ذات التاثير الفعال في ابادة الحشرات نهائيا وبلا رجعة فاذا اردتم الحصول علي خدمات مكافحة الحشرات وخاصة النمل الابيض لا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالقطيف

    شركة مكافحة حشرات القطيف
    شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف

    ReplyDelete
  6. نقدم لكم شركه الحمد للنظافه العامه بالرياض حيث لدي عمالنا العديد من الخيرات في هذا المجال ليس عليك سوي الاتصال بنا
    شركة نظافة عامة بالرياض
    شركة الحمد للتنظيف نعد افضل شركه في مجال االتنظيف في المملكة العربيه
    شركة تنظيف بجازان

    ReplyDelete
  7. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Tukang Komen :)