Cinta Halal Ini

Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 16, 2012

Malu bertanya sesat jalan :)

Assalamualaikum....

Entry ni khas ditujukan kepada tuan punya blog....hahahahahahaha, ini kes confident level yang tinggi punya pasal....nak dijadikan tajuk, sabtu lepas masnida(officemate) mak ada buat majlis kesyukuran & majlis akikah anaknya, bukan main berjanji2 dgn kawan2 lain lain last2 aku paling lambat :)....rumahnya betul2 di pd, suami confident rumah mas dekat dengan tanjung pelanduk...tapi bile jalan je kenapa sampai ke telok kemang, last2 tengok rupanya bukit pelanduk....ambik ko, gelak kan kuat2 sesama sendiri, telefon mas tak nak, berlagak nak cr sendiri..kuang2!!!

Suami kata takpe ke kita g umah mas ni, mas pesan kat kitorg dia kata dia buat kenduri smpi malam, malam makan nasi ambang....mak ai!!!kenduri kahwin ke apa ni, besar2an, memang tradisi jawa meraikan orang dengan masakan yang banyak....

Sampai2 rumah mas dengan perot dah irama keroncong, mak ai, lauk banyak gile, berjenis2, alhamdulillah, kenyang perut kami sekeluarga, siap dibekalkan berkat lagi, thanks mas :) 

Suami tanya nak g pd ke, aku ckp tak yah la dah lalu kan td, kita g nilai (padahal dari tumah memang terbayang2 dah nilai ) la cr day curtain, night curtain tu beru je dapat setelah puas jugak mencari dengan suami tapi tak jumpa kain yang sesuai dengan harga yang aku mampu,  last2 jumaat lepas ajak kak shasya cr jumpa dengan harga yang sangat murah & berbaloi, dan kainnya aku rasa nampak kualiti, thanks kak sya :)


~ Memang warna pilihan pastel @ brown  dan corak nak abstrak ~


~ Beli kat kamdar jeee:) ~ 

Dah alang2 di nilai, boleh la tengok2 day curtain, rambang mata aku...mcm2 ada...tp kena ingat tujuan utama, kena berjimat cermat, banyak lagi planning nak beli ni, so kena pandai bajet :)



 ~ Jumpa jugak day curtain, pun sangat murah..hahahahahahahaha ~

Nota : Alhamdulillah teratak kecil dah boleh masuk, proses pindah memindah plak lepas ni...fuhhhhhhhhhh!

2 comments:

  1. episod deko mendeko dah bermula...
    yeeehaaa!!!!

    ReplyDelete
  2. episod deco mendeco edisi pza..hehehehehehehehe

    ReplyDelete

Tukang Komen :)