Perjalanan Cinta Ini

Daisypath Anniversary tickers

Kami Telah Bersatu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wan Khalish Haikal

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Wan Mawar Adawiyah

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, January 22, 2013

Wallpaper dari Pacific Ocean Marketing

Assalamualaikum...

Sebenarnya kamera hitam aku tu dia terjatuh dan lens dia rosak(dijatuhkan oleh haikal), actually takde la ralat sgt sbb pk kan anak sendiri yang buat jugak kan...pastu suami dia offer camera samsung galaxy, bila pk2 balik timbang kati semua baik aku reppair je kamera hitam tu dan menyatakan hasrat nak pasang wallpaper je la...dan suami setuju, TQ sayang. Yelah kita ni bile ada duit buatla sikit2, takde duit buat2 diam jelahkan, tu yang best duk kat umah sendiri ni...

Suami yang survey2 company wallpaper Pacific Ocean Marketing ni, dia search je kat mudah.com je...

Mula2 mcm nak cancel je dengan dia, sbb bila suami sms dia kata nak dtg patutnya isnin malam lepas tapi dia tak dtg2 & buat2 diam dan last2 dia dtg pada rabu lepas. Korang tak yah g kat showroom dia, dia dtg rumah korang terus bawak sampel sekali...

Kami buat kat living hall (feature wall) & Master bedroom (feature wall) je, ikut bajet la kan...kalau ikutkan nafsu dengan tangga2 aku nak pasang wallpaper.huhuhuhu. Pastu alang2 dia ada roller blind tu terus tempah kat dia nak letak kat tingkap kat dapur...

Harga dia lebih kurang je, mana2 korg survey act sama je, melainkan korean paper la..Korean paper amanda tak suggest sgt kat kiorg sbb dia besar, so nanti mesti membazir je, kalau rumah besar sesuai la buat korean paper. 1 Roll RM200.00, kalau korean paper 1 roll RM750.00 tapi dia boleh cover 3 roll wallpaper biasa nye. Install lain plak kira, 1 roll RM50.00 untuk kos pemasangan.


~ Amanda yang datang umah masa ni ~


~ Pilihan di master bedroom ~


~ Pilihan di living hall ~

Roller blind 


~ Sebelum pemasangan ~

~ Selepas pemasangan, kemas! ~

~ Nak masak tarik roller dia je ~

Living hall 

  • Pilihan suami wallpaper untuk living hall (tepat sungguh pilihan kamu, memang cantik sangat2)
  • Bagi ruang yang kecil, dicadangkan ambil warna yang terang untuk menampakkan ruang yang besar

~ Sebelum pemasang ~



~ Semasa pemasangan ~



~ Siap dipasang ~

~ Instagram :P ~

Master bedroom

  • Pilihan si isteri
  • Suami kata nak cat balik warna kelabu tu sbb cat dia dah macam terkopek2, tapi aku cadangkan tukar ke warna putih sbb warna merah cantik dengan putih.
  • Merah itu Garang!!! :P
~ Instagram ~



~ ingat nak cat tepi dia warna putih baru cung kena dengan perabot..hahahahaha..boleh tak :P ~

Notakaki : Rumahku tempat kasih sayangku :)

3 comments:

  1. Hi Kak and Mr. wan,
    Suprised saw your blog about our company, this is sweet that you take note every moment. How are you,kak?

    ReplyDelete
  2. ade contact x no org yang tukang pasang wallpaper....klu ade leh x email kat saya...jforeh@yahoo.com

    ReplyDelete

Tukang Komen :)